IT teams bij IT Synergy

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

7 maart 2022

Inhoudsopgave
Werken in de ICT

Om een kwalitatieve ICT dienstverlening te leveren, werken we bij IT Synergy nauw samen in 5 IT teams. Deze teams vormen samen de ICT afdeling en werken allemaal aan verschillende componenten om onze klantrelaties volledig te faciliteren in hun ICT omgeving.

Managed Service Provider IT

IT Synergy is een Managed Service Provider (MSP) in de ICT. We richten ICT omgevingen in voor diverse bedrijven, beheren en beveiligen deze en leveren persoonlijk support. We richten online werkplekken in de cloud in, verzorgen internetaansluitingen & zakelijke VoIP telefonie en zorgen zo dat onze klanten altijd zorgeloos aan het werk kunnen.

Infographic over de online werkplek

Professional Services

Team Professional Services bestaat uit ICT consultants en specialisten, zoals o.a. Cloud Engineers, Cloud Specialisten, Netwerk Engineers en VoIP Engineers. Zij begeleiden voor nieuwe klanten de onboarding en voeren daarnaast bij bestaande klanten diverse projecten uit. Denk hierbij aan cloud migraties, het overstappen naar VoIP telefonie of het inrichten van een nieuwe Microsoft SharePoint omgeving. Daarnaast doet dit team met regelmaat onderzoek naar nieuwe innovaties op de markt en binnen verschillende expertisegebieden. Zo werken we altijd met de nieuwste technologieën.

ICT Support

De Support afdeling lost allerlei soorten IT problemen op voor onze klanten, zowel onsite als offsite. Onze Servicedesk Engineers zijn het eerste aanspreekpunt van de eindgebruiker voor incidenten, problemen of vragen. Wanneer iets niet telefonisch of per mail kan worden opgelost, komen onze Support Medewerkers langs op locatie. Daarnaast installeren ze hardware, zoals o.a. laptops en iPads.

Centralized Services

Centralized Services verzorgt actieve bewaking op alle ICT omgevingen die wij in beheer hebben. Dit doen we d.m.v. 150 verschillende monitors en een MSP management tool. Daarnaast verzorgt Centralized Services patches en updates vanuit onze eigen centrale locatie en de bewaking van internetverbindingen, back-ups en zaken als ruimte op harde schijven.

Technical Alignment

Technical Alignment bestaat uit onze System Engineers. Zij voeren systeembeheer uit en stemmen de best practices en standaarden voor alle benodigde technologie af met de ICT infrastructuur. Om ICT omgevingen soepel te laten draaien, voeren ze daarnaast periodiek audits uit m.b.t. de vastgestelde standaarden en worden afwijkingen van de standaarden tijdig overlegd met de vCIO.

Virtual Chief Information Officer (vCIO)

Een vCIO ontwikkelt en overziet de ICT strategie, budgetplanning, roadmap en het disaster recovery plan voor onze klanten. De vCIO houdt goed in de gaten dat er juist wordt geïnvesteerd om jaardoelen te behalen en werkt nauw samen met interne ICT afdelingen van de klant. Wanneer Technical Alignment erachter komt dat een systeem verouderd is, werkt de vCIO een nieuwe strategie uit, om dit vervolgens in een project uit te werken met Professional Services.

Software development

IT Synergy had een aparte Development afdeling. Inmiddels is dit een eigen software bedrijf geworden: Louvels.dev. Dit team behoort niet direct tot de 5 IT teams die ICT omgevingen inrichten en beheren, maar werkt wel dagelijks aan IT development. Deze software ontwikkelaars houden zich dagelijks bezig met het bouwen van o.a. apps, webapps en API koppelingen voor allerlei soorten bedrijven. Voor ieder vraagstuk bouwen ze een unieke softwareoplossing. Ze denken creatief mee en geven gericht advies over passende oplossingen. Ze designen, ontwikkelen en onderhouden zo op persoonlijke wijze innovatieve software tools.

 

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot in Excel
Microsoft Copilot in Word
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging