ICT oplossingen implementeren met een ICT bedrijf

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

31 mei 2023

Inhoudsopgave

We kunnen er tegenwoordig niet omheen; technologische ontwikkelingen die elkaar in rap tempo opvolgen. De ICT omgeving binnen jouw organisatie kan daarom niet langer een bijzaak zijn, maar moet onderdeel worden van jouw bedrijfsstrategie. 

ICT uitbesteden en onderdeel maken van je strategie

Jouw ICT omgeving uitbesteden aan een ICT partij is een belangrijke stap binnen jouw bedrijfsstrategie. Zo kun jij volop focussen op de groei van jouw organisatie. 

4 redenen om je ICT omgeving uit te besteden aan een IT partner: 

  1. Je hebt een heel team van experts tot je beschikking die persoonlijk met je meedenkt. Van support experts die klaarstaan bij IT vragen tot specialisten die een (lange termijn) strategie met je uitstippelen. 
  2. Je werkt met de laatste technologie en technieken en biedt jouw collega’s zo de beste werkervaring. Geen last meer van niet werkende of trage spullen, maar altijd aan de slag met de beste apparatuur en laatste software. 
  3. Security is key. Je bedrijfsdata wordt met verschillende protocollen door security specialisten beveiligd en gemonitord. Ook thuis of met eigen devices; jouw collega’s werken altijd veilig. 
  4. Kennisdeling over hoe je (nieuwe) technologie inzet om efficiënt (samen) te werken. Van tips & tricks tot trainingen; een ICT bedrijf heeft alle kennis in huis om jouw organisatie technisch te ondersteunen. 

Met een ICT partner zorg je er dus niet alleen voor dat de basis is geregeld, maar dat je gericht naar de toekomst kijkt. Of je nou heel snel wil innoveren of puur noodzakelijke verbeteringen wil implementeren; een IT bedrijf adviseert je over de juiste stappen. ICT is op deze manier geen moetje, maar onderdeel van je workflow. Zo haal je als organisatie alles uit je dag! 

Nadelen van ICT uitbesteden

Er kunnen natuurlijk ook nadelen verbonden zijn aan het uitbesteden van je ICT. Let hier dus goed op bij je keuze naar een eventuele IT partner. Laat jouw wensen duidelijk en tijdig weten. Zo voorkom je onnodige gesprekken met een partner die toch niet geschikt blijkt te zijn.  

Hierbij is het belangrijk dat je een open gesprek kunt voeren over wat jij nodig hebt. Je besteedt een belangrijk deel van je operatie uit, dus je moet kunnen vertrouwen op de afspraken die worden gemaakt. Kortom, bij het zoeken naar een IT partner is het belangrijk om niet alleen naar efficiëntie, maar ook het algehele gevoel. Je wil uiteindelijk een duurzame relatie opbouwen waar je jouw strategie mee kunt uitbouwen.  

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot in Excel
Microsoft Copilot in Word
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging