Welkom bij IT Synergy: Hoe vraag je support aan?

Jessy van Buren
Jessy van Buren

23 december 2021

Collega werpt een blik op het support dashboard

Om het beste uit onze samenwerking te halen, gaan we graag goed van start. We vertellen je hier wat meer over hoe je contact met ons kunt opnemen wanneer je gebruik wilt maken van onze ICT support services.

HOE VRAAG JE SUPPORT AAN?

Support aanvragen kan via ons support portaal. Deze kan je benaderen door op het headsetje rechtsboven in het menu te klikken, maak hier vervolgens je keuze hoe je contact op wil nemen.

WAT IS EEN TICKET?

Wanneer je een supportaanvraag bij ons indient, wordt dit automatisch omgezet naar een ticket. Over het algemeen gaat een ticket over één vraag. Heb je meerdere vragen? Dan kan het zijn dat er meerdere tickets worden aangemaakt.

WAAROM GEBRUIKEN WE TICKETS?

Het gebruik van tickets is een efficiënte manier om de communicatie over supportaanvragen inzichtelijk te maken. Het helpt ons om tijdig jouw supportaanvraag te behandelen en om informatie aan jou terug te koppelen, zoals bijvoorbeeld status updates wanneer dit van toepassing is.

We hopen dat er een contactmogelijkheid tussen zit die bij jou past. We kijken ernaar uit om jou net zo veel van ICT te laten houden als wij zelf doen!
📑 Inhoudsopgave
Dit is misschien ook wat voor jou!
Handige blogs en trainingen
Academy emoji

Bekijk de volledige academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Productief werken met BingAI
Remote werken op workation bij IT Synergy  
Meet IT Synergy
Direct een afspraak
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter
We beantwoorden al je vragen!